Bruisende School > Nieuws

  • Maandag 21-05-2018 openden we de nieuwe ateliers officeel. Een blik op hoe het was en nu is vind je hier. Een fotoverslag van de inhuldiging vind je dan weer hier. Het Nieuwsblad  en Krant van West-Vlaanderen brachten ook verslag uit.

 

  • Koning Filip  bezocht op dinsdag 15 mei 2018 onze scholengroep en ging langs in onze nieuwe werkplaats mechanica. Je leest er ook hier meer over en minister Hilde Crevits postte een fotoverslagje op haar facebookpagina. De huisfotograaf van de scholengroep maakte ook een fotoverslag. Dat vind je hier en hier.
  • Focus-WTV maakte een videoverslag van het koninklijk bezoek en ook VRT NWS besteedde er aandacht aan. 

 

  • Een artikel over de eerste steenlegging van onze bouwwerken, en daarmee van de bouwwerken in de hele scholengroep, vind je hier.

 

  • Onze JobExpo voor de laatstejaars haalde ook de krant.

 

Het fotoverslag dat we zelf maakten vind je hier.

In het kader van het Memorial Gardens project trok een leerling en leerkracht samen met een leerlinge en leerkracht uit onze partnerschool in Engeland ook al naar de ceremonie van The Gathering of the soil voor de herdenkingstuin die in Londen gemaakt wordt.

Leerlingen van onze school vulden één van de zandzakken die in de Memorial Garden zouden verwerkt worden.

 

 

 

Van woensdag 17 april tot en met vrijdag 26 april trekken 4 leerlingen uit het 5de jaar elektriciteit – elektronica onder begeleiding van hun leerkracht Kris Werbrouck en technisch adviseur coördinator Eric Maertens van het Torhoutse VTI – Scholengroep Sint–Rembert naar de Longquan secondary vocational school in Longquan, China. Het is de bedoeling dat beide scholen elkaars onderwijservaringen delen en daarnaast zullen de leerlingen en leerkrachten van het VTI samen met hun Chinese collega’s werken rond 2 hoogtechnologische projecten, namelijk:

robotica, waarbij de leerlingen een robot stap voor stap programmeren. De robot kan zijn weg vinden in een doolhof en moeiteloos een lijn volgen.

aansluiten en programmeren van een domotica-installatie van de Vlaamse firma Qbus, waarbij de technische installatie (verlichting, verwarming, ventilatie, audio …) in gebouwen kan aangestuurd worden via computer, maar ook via smartphone en tablet. Bovendien kan het energieverbruik van de elektrische installatie beheerd worden.

Op het programma staan tal van activiteiten: een bezoek aan het plaatselijk zwaard- en porseleinmuseum, een kennismaking met de traditionele Chinese keuken, een bezoek aan de waterstad Wuzhen (vergelijkbaar met Brugge), een tocht door het oude stadsgedeelte van Shanghai en sightseeing in het moderne Shangai. Als voorbereiding op hun reis organiseerde het VTI op vrijdag 29 maart een informatiemoment voor de leerlingen en hun ouders. Daarvoor werd beroep gedaan op Hannes Dekeyser uit Torhout. Hannes is een oud leerling van de scholengroep Sint-Rembert (richting wetenschappen–wiskunde) en hij vertoefde vorig jaar als stagestudent voor 2,5 maanden in China. Tijdens deze infoavond kwamen de leerlingen en ouders heel wat te weten over de Chinese samenleving en gebruiken.

Tijdens hun bezoek haalden de leerlingen de lokale pers.