Bruisende School > Toneel

Drie jaar rij gingen we met de leerlingen van het VTI van Torhout de uitdaging aan om een toneelstuk op poten te zetten, Dit onder leiding van lerares Annelies Vandendriessche.

De eerste twee edities, Generation Now en B.A.R.T., waren een groot succes. Daarna was het team vastberaden om het nóg beter te doen.

Ze schreven:

"Een titel heeft ons stuk nog niet, maar laten we het voor het gemak ‘Game Over’ noemen. Al zou het even goed ‘Al you Need is Love’ of ‘Check Mate!’ als titel kunnen krijgen. Of nog iets helemaal anders! Ons nieuw stuk is namelijk heel veelzijdig. Veel kunnen we er nog niet over kwijt, maar we kunnen je al het volgende vertellen.

We hebben al een prins en een loper. Een toren en een spion. Gruwelijke veldslagen, passionele moorden, meisjes van plezier en een gearrangeerd huwelijk. We hebben een marktkramer en een bedelaar, een torpedo, een lijk, een betoverde deur en zes sleutels.

We hebben nog veel meer dan dat, en gieten dat allemaal in één komisch verhaal. Een verhaal waar we uiteraard acteurs voor nodig hebben. Die acteurs, dat zijn JULLIE, de leerlingen!"

VTI op de planken - Weekbode