Doorstroming

2e graad

In deze wetenschappelijke richtingen staat theorie centraal. Je houdt van wiskunde en techniek? Je wilt na het secundair onderwijs nog verder studeren? Dan is één van deze theoretische richtingen zeker iets voor jou!

2e graad tweede jaar

Technologische Wetenschappen

In deze richting ga je creatief aan de slag met wiskunde en wetenschappen. Redeneer je graag over hoe technologie werkt, dan zul je je zeker uitleven! Klaar om je te ontwikkelen tot een wetenschappelijk pientere en ingenieuze virtuoos? Aarzel niet, want Technologische Wetenschappen is er voor jou!

Toekomst

De tweede graad stoomt je klaar voor de derde graad Technologische Wetenschappen & Engineering, Mechatronica of Communicatie – en informaticawetenschappen.

Lessentabel

Lessentabel onder voorbehoud van verdere wijzigingen.

* Nederlands, Aardrijkskunde, Godsdienst, Lichamelijke opvoeding, Frans, Engels, Geschiedenis, Biologie
** Wiskunde, Chemie, Fysica, Informatica, Technologische Wetenschappen
*** Engineering projecten

3e graad

Volgde je in de tweede graad wetenschappelijk onderwijs, dan is de doorstroming naar deze derde graad vanzelfsprekend. Instromen vanuit een andere wetenschappelijke richting kan, maar vraagt bijscholing voor mechanica en elektriciteit voor de start van het schooljaar. In deze wetenschappelijke richtingen staat theorie centraal.

3e graad

Technologische Wetenschappen & Engineering

Gewapend met een stevige basis aan wiskunde, wetenschappen en technologische kennis, leer je onderzoekend en probleemoplossend werken. Je combineert een brede algemene vorming met heel wat ingenieus projectwerk. Deze opleiding geeft je alle skills om na het secundair onderwijs verder te studeren! Het lessenpakket vullen we per week aan met 2 facultatieve uren projectlab; hiermee wakkeren we het initiatief aan!

Toekomst

Na de derde graad studeer je af in het secundair onderwijs. De deur gaat open naar een hele reeks mogelijkheden tot verder studeren! Dit zowel voor opleidingen Professionele Bachelor als Academische Bachelor, al dan niet in het STEM-domein.

Lessentabel

Lessentabel onder voorbehoud van verdere wijzigingen.

* Nederlands, Aardrijkskunde, Godsdienst, Lichamelijke opvoeding, Frans, Engels, Geschiedenis, Biologie
** Wiskunde, Chemie, Fysica, Informatica, Technologische Wetenschappen
*** Engineering projecten, aanvullende wiskunde

Pieterjan Pertz

Jolly Mahieu

3e graad

Mechatronica

In deze richting kun je je technologisch volledig uitleven! Je combineert een gezonde portie Wiskunde met heel wat algemene vorming. Die brede algemene vorming vul je aan met toegepaste wetenschappen die je tot leven wekt in tal van projecten en snufjes! Het lessenpakket vullen we per week aan met 2 facultatieve uren projectlab; hiermee wakkeren we het initiatief aan! Ben je een technologische duizendpoot met een brede interesse? Niet aarzelen want je wordt dé technieker van morgen!

Toekomst

Na de derde graad Mechatronica kun je in het hoger onderwijs heel wat STEM-opleidingen aanvatten. Je bent ideaal voorbereid op een Professionele Bachelor of zelfs een Academische Bachelor.

Lessentabel

Lessentabel onder voorbehoud van verdere wijzigingen.

* Nederlands, Aardrijkskunde, Godsdienst, Lichamelijke opvoeding, Frans, Engels, Geschiedenis, Natuurwetenschappen
** Wiskunde, Fysica, Informatica, Mechatronica
*** Mechatronica projecten, aanvullende Wiskunde

Jolien Sys

Nick Ghekiere

3e graad

Informatica – en communicatiewetenschappen

In deze richting trek je de kaart van digitale toepassingen en snufjes! Je leert alles van computergestuurde machines, processen en gadgets. Je vult een stevige algemene en wiskundige vorming aan met heel wat wetenschappelijke en technologische knowhow! Je focust je op hightech toepassingen, digitale communicatie en bovendien wordt je een echte datamanager! Het lessenpakket vullen we per week aan met 2 facultatieve uren projectlab; hiermee wakkeren we het initiatief aan!

Toekomst

Na de derde graad Informatica – en communicatiewetenschappen kun je in het hoger onderwijs heel wat STEM-opleidingen aanvatten. Je bent ideaal voorbereid op een Professionele Bachelor of zelfs een Academische Bachelor in alles wat met ICT-toepassingen te maken heeft.

Lessentabel

Lessentabel onder voorbehoud van verdere wijzigingen.

* Nederlands, Aardrijkskunde, Godsdienst, Lichamelijke opvoeding, Frans, Engels, Geschiedenis, Natuurwetenschappen
** Wiskunde, Fysica, Informatica, Informatica - en communicatiewetenschappen
*** Informatica - en Communicatieprojecten

Laura De Baets

Wouter Staelens

Geef jouw talent een stem

3 Sporen

We bieden drie sporen met gevarieerde opleidingen aan:
het vakgerichte, het technologisch gerichte en het wetenschappelijk spoor.
Met deze drie sporen leggen we de nadruk op kwaliteit en brede vorming.
Bij ons kan je ook bepaalde richtingen in het duale traject volgen.

Doorstroming

Dit spoor stoomt je klaar voor het hoger onderwijs of universitaire studies (professionele bachelor of master). De theorie staat centraal met een specifieke focus op wiskunde, technologie en engineering. Ga je graag concreet aan de slag met wetenschappen in tal van projecten? Dan is de richting Technologische Wetenschappen ongetwijfeld jouw ding!

Doorstroming & Arbeidsmarkt

Dit spoor richt zich zowel op de arbeidsmarkt als op de praktijkgerichte graduaatsopleidingen binnen het hoger onderwijs. Er is een sterke combinatie van praktijk en theorie, aangevuld met algemene vakken.

Arbeidsmarkt

Dit spoor richt zich op de arbeidsmarkt.
We leggen de focus op praktijk met een aanvulling algemene vakken.